2014. június 11., szerda

Epres-mandulás chia puding

Még tart egy röpke ideig az eperszezon, bárcsak tartana örökké! :D Amíg kapható friss eper, próbáljátok ki az epres-mandulás chia pudingot, hidegen, behűtve. Az eper savanykás édessége és a chia magok lágy,gyöngyös textúrája együtt hihetetlenül fel tud dobni egy végtelennek tűnő, fülledt délutánt.



Recept nincs, hisz ez csupán egy tipp:
1 főre kb így számoljatok

  • 30-40 g chia mag
  • 70 ml mandulatej
  • 30 g friss eper
  • mandulaforgács vagy mandulapehely
A chia magokat áztassátok mandulatejbe. A hűtőben, beáztatva, 1 óra alatt kellően megszívják magukat. Érdemes édesíteni, és ha kerül bele némi vaníliamag, az csak emel a fényén. :)
(ha gyorsan szeretnétek elkészülni vele, melegítsétek össze a hozzávalókat, 1-2 perc alatt puding állagúvá áll össze)
A friss epreket zúzzátok össze villával. (egy kevés frissen facsart citrom vagy narancs leve, héja, vanília mindig jó választás az eper mellé)

Pohárban rétegezve csodaszép látvány. A tetejére kerülhet pár mandulapehely. Behűtve kínáljátok.

Akinek még új a chia mag; ITT egy korábbi bejegyzésem róla, egy tartalmasabb, reggelinek, uzsonnának is beillő recepttel.

Happy News/ makrók:
A fent megadott arányokkal dolgozva 100g epres-mandulás chia pudingban 113 kcal,  5 g fehérje, 7,3 g szénhidrát és 7,8 g zsír van.




Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése