Recept nincs, hisz ez csupán egy tipp:
1 főre kb így számoljatok
- 30-40 g chia mag
- 70 ml mandulatej
- 30 g friss eper
- mandulaforgács vagy mandulapehely
A chia magokat áztassátok mandulatejbe. A hűtőben, beáztatva, 1 óra alatt kellően megszívják magukat. Érdemes édesíteni, és ha kerül bele némi vaníliamag, az csak emel a fényén. :)
(ha gyorsan szeretnétek elkészülni vele, melegítsétek össze a hozzávalókat, 1-2 perc alatt puding állagúvá áll össze)
A friss epreket zúzzátok össze villával. (egy kevés frissen facsart citrom vagy narancs leve, héja, vanília mindig jó választás az eper mellé)
Pohárban rétegezve csodaszép látvány. A tetejére kerülhet pár mandulapehely. Behűtve kínáljátok.
Akinek még új a chia mag; ITT egy korábbi bejegyzésem róla, egy tartalmasabb, reggelinek, uzsonnának is beillő recepttel.
Happy News/ makrók:
A fent megadott arányokkal dolgozva 100g epres-mandulás chia pudingban 113 kcal, 5 g fehérje, 7,3 g szénhidrát és 7,8 g zsír van.
Happy News/ makrók:
A fent megadott arányokkal dolgozva 100g epres-mandulás chia pudingban 113 kcal, 5 g fehérje, 7,3 g szénhidrát és 7,8 g zsír van.

Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése