Nem tudom, hogy a muffin kiment-e a divatból , vagy már egyenesen ciki, de én még mindig annyira imádom, hogy kalapnak is hordanám.
Hozzávalók:
- 50 g zsírtalanított kókuszliszt
- 15 g zabkorpa
- 50 g zabpehelyliszt
- 30 g vaníliás fehérjepor
- 10 g kókuszreszelék
- 100 g folyadék (pl.: kókusztej, zsírszegény tej, víz, etc.)
- 1 tojás (közepes vagy nagyobb méretű)
- 100 g málna
- tetszőlegesen választott, ízlés szerint adagolt édesítő (szokásos: méz, pötyi, kókuszcukor, xilitol folyékony édesítő,amit preferáltok, kb 10-15 dkg cukor édesítőerejével)
Az elkészítési mód a muffinoknál megszokott: két külön tálban összekeverendők a száraz és nedves hozzávalók, majd egybe öntjük őket, csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a málnát, lazán átforgatjuk és muffinformákba adagoljuk. (Én szilikonos formát használtam, így se zsiradék, se papírkapszli nem kellett a sütéshez.) 20-25 perc alatt, közepes hőfokon megsütjük, tűpróba után kivesszük a sütőből.
Tömör, harapható muffin lesz a végeredmény. Zsiradék a tojássárgáján és s kókuszreszelékben természetesen előfordulón kívül nem kell bele. Ha mégis a szaftosabb, krémesebb tésztát preferáljátok, egy evőkanál kókuszliszttel készítsétek el.
Happy News: 100 gramm kész sütiben (az általam használt alapanyagokkal dolgozva)



Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése