2014. június 4., szerda

Málnás-kókuszos muffin

Vannak nagy párosok: eper-mandula, dió-alma, tejcsoki-mogyoró, citrom-mák, és higgyétek el, a málna-kókusz szerelem legalább ennyire szívdobogtató.

Nem tudom, hogy a muffin kiment-e a divatból , vagy már egyenesen ciki, de én még mindig annyira imádom, hogy kalapnak is hordanám.



Hozzávalók:

  • 50 g zsírtalanított kókuszliszt
  • 15 g zabkorpa
  • 50 g zabpehelyliszt
  • 30 g vaníliás fehérjepor
  • 10 g kókuszreszelék
  • 100 g folyadék (pl.: kókusztej, zsírszegény tej, víz, etc.)
  • 1 tojás (közepes vagy nagyobb méretű)
  • 100 g málna
  • tetszőlegesen választott, ízlés szerint adagolt édesítő (szokásos: méz, pötyi, kókuszcukor, xilitol folyékony édesítő,amit preferáltok, kb 10-15 dkg cukor édesítőerejével)
Az elkészítési mód a muffinoknál megszokott: két külön tálban összekeverendők a száraz és nedves hozzávalók, majd egybe öntjük őket, csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a málnát, lazán átforgatjuk és muffinformákba adagoljuk. (Én szilikonos formát használtam, így se zsiradék, se papírkapszli nem kellett a sütéshez.) 20-25 perc alatt, közepes hőfokon megsütjük, tűpróba után kivesszük a sütőből.



Tömör, harapható muffin lesz a végeredmény. Zsiradék a tojássárgáján és s kókuszreszelékben természetesen előfordulón kívül nem kell bele. Ha mégis a szaftosabb, krémesebb tésztát preferáljátok, egy evőkanál kókuszliszttel készítsétek el.

Happy News: 100 gramm kész sütiben (az általam használt alapanyagokkal dolgozva)
162 kcal        12,4 g fehérje        17g szénhidrát    5,0 g zsír van




Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése