Az eredeti receptben nem szerepel más, csupán egy tojás és egy banán összeturmixolva és kisütve. Változtattam az összetevőkön, így bátrabban mertem sütni, és tömörebb, tésztásabb jellegű palacsintákat kaptam. Ez a verzió már nem paleo, mivel tartalmaz zabpehelylisztet, de ezzel együtt az élelmi rost tartalma nő az ételünknek. Ráérősebb reggelekre, ebédre desszertként ajánlom, a banán GI-je miatt vacsorára kevésbé. Laktózmentes, cukormentes, alacsony energiatartalmú.
Hozzávalók:
- 1 db érett banán
- 2 közepes tojás
- 30 g zabpehelyliszt
- csipet só
- tetszőleges édesítőszer
- fahéj, vanília, egyéb fűszerek
Az elkészítés szerencsére villámgyors: a fent leírt összetevőket botmixerrel pépesítjük, összekeverjük. (Ha ilyen eszköz nincs kéznél, vagy 3. napja a mosogatóban figyel, villával is összetörhetjük a banánt, és elkeverhetjük a hozzávalókat :) ) Félretesszük pár percre, hagyjuk állni egy keveset, ez idő alatt besűrűsödik a massza. Egy teflon serpenyőben olajat/zsiradékot hevítünk -én kókuszolajat használtam- és amikor forró, kicsi vagy közepes korongokat terítünk szét benne. A tészta magas lesz, nem folyik szét, mint a hagyományos palacsinta, inkább a kelt- vagy amerikai palacsinta tésztájára emlékeztet. Miután az egyik oldala megsült, megfordítjuk, és alig egy perc múlva már ki is szedhetjük a kész palacsintáinkat.
A mellékelt képeken vaniliás túrókrémmel rétegeztem a kisült tésztákat.
Fontos:
A banán és tojás méretétől függően könnyen meglehet, hogy nem elegendő 30 g liszt. Törekedjünk arra, hogy 5 perc pihentetés után sűrűen folyó tésztát kapjunk, ha nem ilyen, adjunk még hozzá lisztet.
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése