Momó a receptet Neked dedikálom! :)
A vaníliás piskótához:
·
70 g zabkorpa
·
50 g zabpehelyliszt
·
30 g vaníliás fehérjepor
·
150 ml tej
·
10 g vaníliás pudingpor
·
55g cukornak megfelelő édesítőszer
·
2 db tojásfehérje
·
1 kk szódabikarbóna
· csipet só
A málnás túrókrémhez:
·
200 g zsírszegény túró (1,5%-os is jó, de én
0,2%-ossal készítettem, ez kedvezőbb zsír- és kalóriatartalom szempontjából is,
valamint krémesebb állagú)
·
2 tojás sárgája
·
150 g málna
·
1 ek zabkorpa
·
édesítőszer, citromhéj
A piskóta száraz hozzávalóit összekeverjük egy alkalmas
edényben,leszámítva a tojások fehérjét, amiket egy külön üvegtálban kemény
habbá verünk. Végezetül a piskóta masszát és a tojásfehérjét türelmesen
összeforgatjuk, hogy ne törjük össze a habot. Kisebb tepsibe simítjuk, melyet előzőleg papírral béleltünk ki.
A bájos, rózsaszín pöttyökért a következőket kell
tennünk: a fentebb leírt hozzávalókat habosra,
krémesre keverjük, saját ízlésünk szerint még fűszerezhetjük narancshéjjal,
fahéjjal, szegfűszeggel, tetszőleges fűszerekkel. Természetesen a málna is
lecserélhető, készülhet áfonyával, eperrel, szederrel is. Miután simára
dolgoztuk a krémet, kanállal kis pöttyöket szaggatunk belőle a nyers
piskótatészta tetejére. Egyenlően elosztjuk, hogy minden szeletbe jusson pötty.
Előmelegített sütőbe toljuk és tűpróbáig sütjük. (Sütőtől
függően ez 20-30 perc) Kivéve onnan hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerint
felszeleteljük.
Happy News:
1 szeletben 80 kalória van.
(12 szeletre vágtam)
A piskóta önmagában 646 kcal.
A krém nálam 317 kcal volt, de ez attól függően, milyen
túrót és gyümölcsöt választatok, változhat, számoljatok utána!
Egy egész adag sütemény: 963 kcal
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése